flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Київської області запрошує долучитися до Всеукраїнського конкурсу малюнку і твору серед школярів на тему «Правосуддя»

02 листопада 2018, 14:30

Рішенням Ради суддів України від 17 вересня 2018 року № 58 ухвалено провести Всеукраїнський конкурс малюнку і твору серед школярів на тему "Правосуддя" у рамках відзначення 15 грудня Дня працівників суду.

Метою конкурсу є: підвищення уваги суспільства до необхідності сприяння діяльності осіб та органів, що забезпечують здійснення правосуддя; висвітлення високої місії судів та судової діяльності у сучасному суспільстві художніми засобами, формування почуття патріотизму та власної гідності громадян України; виховання поваги до  суду, суддів та Закону; розвиток в юних українців прагнення зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу.

Вимоги до малюнків: головні персонажі – суддя, суд, працівник суду, бачення дитиною ролі судді, права, закону і призначення судочинства і правосуддя в Україні.

Вимоги до творів: головні персонажі — суддя, працівник суду, адвокат, прокурор, бачення дитиною ролі судді, права, закону в суспільстві і призначення судочинства і правосуддя в Україні. Сюжет твору має ґрунтуватися на реальній або вигаданій судовій справі, життєвій історії, власному досвіді чи досвіді близьких родичів.

Співголовами конкурсної комісії є: Голова Ради суддів України, суддя Великої Палати Верховного Суду - Ткачук Олег Степанович та Генеральний директор директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України - Осмоловський Андрій Олександрович (за згодою). До складу конкурсної комісії входять також голови Комітетів Ради суддів України.

Кінцева дата подачі матеріалів на конкурс за поштовим штемпелем - 10 грудня 2018 року.

Приємним доповненням до конкурсу є призовий фонд. Також, переможці обох конкурсів можуть взяти особисту участь у святкових заходах до Дня працівника суду за участю Ради суддів України та суддів Верховного Суду.

Навчальні заклади, учні яких будуть оголошені переможцями конкурсів, будуть відзначені нагородами Ради суддів України.

Усі бажаючі діти шкільного віку мають прекрасну нагоду взяти участь у вказаному конкурсі, надіславши свій малюнок чи твір до Ради суддів України у строк до 10 грудня 2018 року.

 

Детальніше про умови конкурсу та оформлення робіт можна дізнатися тут

Посилання на новину на сайті Ради суддів України: https://bit.ly/2xRB9WS