flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПОВІДОМЛЕННЯ щодо переведення в електронну форму матеріалів справ, які надійшли до суду в паперовому вигляді.

30 серпня 2023, 14:55

Господарський суд Київської області повідомляє інформацію щодо переведення в електронну форму матеріалів справ, які надійшли до суду в паперовому вигляді.

Відповідно до п. 2 «Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи», затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 (із змінами), дане Положення визначає особливості використання в судах та органах системи правосуддя іншого програмного забезпечення в перехідний період до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи у складі всіх підсистем (модулів).

Пунктом 115 Розділу V «Перехідні положення» Положення встановлено, що сканування судом документів у паперовій формі та долучення їх до матеріалів електронної судової справи здійснюються за наявності такої можливості в суді.

Повідомляємо, що наразі, враховуючи великі об’єми матеріалів справ, технічна можливість сканування судом документів у паперовій формі та долучення їх до матеріалів електронних судових справ у суду відсутня.

Одночасно інформуємо, що відповідно до ч. 1 ст. 42 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право ознайомитись з матеріалами справ в приміщенні Господарського суду Київської області згідно із затвердженим графіком.