flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затвердження Консультативного висновку ВРП

09 грудня 2020, 16:09

Вища рада правосуддя затвердила консультативний висновок щодо законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України», який є оновленою редакцією відправленого на доопрацювання законопроєкту № 3711.
7 грудня 2020 року Комітет Верховної Ради України з питань правової політики надіслав до ВРП законопроєкт як доопрацьований.
Його метою є приведення положень законодавства України у відповідність до Рішення Конституційного Суду України від 11 березня 2020 року № 4-р/2020, а також удосконалення процедури формування та діяльності органів суддівського врядування.
ВРП вкотре наголошує на гострій потребі розблокування роботи ВККСУ та вітає намір законотворців вирішити проблему нестачі суддів у судах. Водночас Рада, враховуючи Рішення Конституційного Суду України від 11 березня 2020 року № 4-р/2020 і висновки Венеційської комісії 2019 і 2020 років, висловила низку суттєвих зауважень до надісланого Комітетом законопроєкту.
За умови врахування висловлених у консультативному висновку застережень та зауважень ВРП в цілому підтримує законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України».

За повідомленням пресслужби ВРП